Ανασκαφές στα Αντικύθηρα και με δωρεάν ξενάγηση παρακαλώ...

27/07/2012

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Από την 4η έως την 19η Αυγούστου 2012, στα Αντικύθηρα διενεργείται αρχαιολογική ανασκαφή στη θέση «Κάστρο», στην οποία διατηρείται μια ολόκληρη αρχαία τειχισμένη πόλη που «έζησε» από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. π.Χ.

Τα τείχη σώζονται σε όλο τους το μήκος και σε ορισμένα σημεία έως και σε ύψος 9 μέτρων.

Το νησί, όπως γνωρίζουμε από επιγραφικές μαρτυρίες συμμετείχε σε πειρατικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής Εποχής και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εκστρατείας που κατέπνιξε την «Κρητική Επανάσταση» το 69-67 π.Χ. με το πρόσχημα της «εκστρατείας κατά της πειρατείας»!

Η ανασκαφική ομάδα προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, να επισκεφτούν τον χώρο κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, για να ξεναγηθούν στους χώρους και να παρακολουθήσουν την πρόοδο τους.

Κάθε εργάσιμη μέρα η ανασκαφή θα διαρκεί από 7.30 έως 11.30. Ειδικά τις Πέμπτες (9/8 και 16/8) λόγω της άφιξης του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος από την Κρήτη η ανασκαφική ημέρα θα παρατείνεται έως τις 12.30 αλλά μετά από συνεννόηση τηλεφωνική η οποία μπορεί να γίνει στο τηλ. 6979587598.

Η συμμετοχή εθελοντών στην εργασία μας είναι ευπρόσδεκτη.

Εξυπακούεται ότι, όπως πάντα, όλες οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

Δείτεπερισσότερα