Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Laser Radial ανδρών - εφήβων στο Γύθειο

19/04/2012

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία Ελλάδας ,  το Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας και συνδιοργανωτή το Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Συμμετείχαν 27 Όμιλοι από όλη την Ελλάδα με 50 αθλητές. Ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας συμμετείχε με 4 αθλητές.

Την πρώτη ημέρα 8 Απριλίου κάτω από ιδιαίτερα  αντίξοες καιρικές συνθήκες με δυνατές καταιγίδες και έντονες αλλαγές της διεύθυνσης του ανέμου (5 εως 7 Μποφώρ), δεν πραγματοποιήθηκαν ιστιοδρομίες παρότι εδόθησαν δυο εκκινήσεις που στη συνέχεια ματαιώθηκαν.

Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων 9 Απριλίου με τις ίδιες καιρικές συνθήκες αλλά με σταθερή διεύθυνση του ανέμου έγιναν  3 ιστιοδρομίες.

Τη τρίτη ημέρα 10 Απριλίου μετά από μικρή ύφεση των καιρικών φαινομένων τις πρωινές ώρες  έγιναν  3 ιστιοδρομίες.

Τα αποτελέσματα κατά κατηγορία έχουν ως εξής:

Άνδρες:
1ος Πάνος Συνοδινός Ν.Ο.Βουλιαγμένης
2ος Χάρης Μαυρογεώργης Ν.Ο.Βουλιαγμένης
3ος Κων/νος Νικολάκης Ι.Ο.Πόρτο Ράφτη

Έφηβοι:
1ος Πάνος Συνοδινός Ν.Ο.Βουλιαγμένης  
2ος Χάρης Μαυρογεώργης Ν.Ο.Βουλιαγμένης  
3ος Ιωάννης Χριστοφής Ν.Α.Ο.Ελληνικού Ιππόκαμπος

Η απονομή των επάθλων έγινε  την Τρίτη 10 Απριλίου στο τουριστικό περίπτερο του Γυθείου, όπου εκτός των άλλων παρίσταντο, εκτός από τους συμμετέχοντες ομίλους και αθλητές,  οι αντιδήμαρχοι Ανατολικής Μάνης  Γεωργία Λυροφώνη και Θεόδωρος  Αραπάκος, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας  Τέλης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης Γεώργιος Ροζάκης,  ο Έφορος ιστιοπλοΐας της περιφέρειας ΝΔ Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων  Δημήτριος  Κακαλίκας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Ναυταθλητικού Συλλόγου Ελαίας Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας «Η Βιανδίνη» Ελένη Μπουντούνη,  μέλη των επιτροπών αγώνα,  μέλη του Ομίλου καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των αθλητών.

Η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας  Ελένη Σιάγκρη στην ομιλία της  ευχαρίστησε την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της στο Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας για τη διοργάνωση των αγώνων, το Δήμο Ανατολικής Μάνης- στον οποίο και απενεμήθη τιμητική πλακέτα- για τη συνδιοργάνωση και όλους όσους βοήθησαν , ενώ παράλληλα εξήρε το αγωνιστικό πνεύμα, τη θέληση και επιμονή των συμμετεχόντων αθλητών.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Τέλης Αδαμόπουλος στην αντιφώνισή του, ευχαρίστησε την πρόεδρο κ. Ελένη Σιάγκρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου καθώς επίσης και τον συνδιοργανωτή Δήμο Ανατολικής Μάνης,  για την άρτια διοργάνωση των αγώνων, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του  στους αθλητές, στους προπονητές και στους ομίλους για τη συμμετοχή τους σε αυτούς τους τόσο σημαντικούς αγώνες. Τόνισε ,δε,  ότι και στο μέλλον η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  θα εμπιστευτεί στο Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας  την διοργάνωση ανάλογων  αγωνιστικών διοργανώσεων  στο Γύθειο.    

Φωτογραφίες: Μπέττυ Κολλιάκου

Δείτεπερισσότερα