Νέο Kia Stonic στην Κυριάκος Κακούρος Α.Ε.

11/10/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Το νέο μικρό crossover της Kia επιχειρεί να κλέψει αγοραστές όχι μόνο από τους ανταγωνιστές του, αλλά και από τα συμβατικά μοντέλα της φίρμας, χάρη στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του.

Η μακρά παράδοση της Kia στα μεγαλύτερα SUV, ήταν αναμενόμενο ότι θα συμπληρωνόταν κάποια στιγμή και από ένα μικρότερο μοντέλο. Αυτό είναι το νέο Kia Stonic.Τα μικρά SUV/crossover αποτελούν σήμερα το 7% της ευρωπαϊκής αγοράς και μέσα στην επόμενη 4ετία αναμένεται να ξεπεράσουν το 10%. Η κατηγορία περιλαμβάνει αυτοκίνητα με νεανικό και σπορ χαρακτήρα, όπως το Nissan Juke, και πιο χρηστικά, οικογενειακά μοντέλα, όπως το Renault Captur. Η Kia αποφάσισε να φτιάξει έναν αντίπαλο και για τα δύο. Ένα αυτοκίνητο με δυναμική εμφάνιση και οδική συμπεριφορά για να προσελκύσει νέους οδηγούς, αλλά αρκετούς χώρους και πρακτικότητα που να ικανοποιούν έναν οικογενειάρχη. Με τις τετρακίνητες εκδόσεις να αποτελούν μόνο το 8% της κατηγορίας πανευρωπαϊκά, η Kia αποφάσισε εξαρχής ότι το δικό της μικρό crossover θα ήταν αποκλειστικά προσθιοκίνητο, και το έχτισε πάνω σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας του νέου Rio.


Το μεταξόνιο παρέμεινε ίδιο, στα 2,58 m, όμως όλες οι υπόλοιπες διαστάσεις αυξήθηκαν, με το μήκος να φτάνει τα 4,14 m, το πλάτος το 1,67 m και το ύψος το 1,52 m. Η σιλουέτα του Stonic προέκυψε από τη συνεργασία του ευρωπαϊκού και του κορεατικού σχεδιαστικού κέντρου της εταιρίας. Το προφίλ του αμαξώματος είναι χαμηλό για αυτοκίνητο της κατηγορίας, παραπέμποντας περισσότερο σε συμβατικό χάτσμπακ παρά σε SUV, ενώ στοιχεία της σχεδίασης όπως τα τονισμένα φτερά αυξάνουν την αίσθηση του μεγάλου πλάτους. Στο εμπρός μέρος, η χαρακτηριστική μάσκα «μύτη τίγρης» της Kia έχει αποκτήσει 3D σχεδίαση. Οι μπάρες οροφής αυξάνουν τη χρηστικότητα, ενώ τα μεγάλα τμήματα άβαφου πλαστικού χαμηλά στο αμάξωμα ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Παράλληλα, αυτό είναι το μοντέλο της Kia με τις περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης, αφού τα εννιά χρώματα για το αμάξωμα μπορούν να συνδυαστούν με κάποιο από τα πέντε διαθέσιμα χρώματα για την οροφή, τους καθρέφτες και την αεροτομή, δημιουργώντας 20 ξεχωριστές εκδοχές του Stonic.

Πηγή: drive.gr


Κυριάκος Κακούρος Α.Ε.

Σπάρτη, οδός Γυθείου 126

Τηλ.: 2731022677

Δείτεπερισσότερα