Ο Δήμος Σπάρτης σε Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού στη Γερμανία

13/09/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη διεθνή τουριστική Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού «Tour Natur 2017» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2017. 

Η Tour Natur είναι η μοναδική έκθεση στην Γερμανία για πεζοπορία και ορειβασία, η οποία απευθύνεται άμεσα στο καταναλωτικό κοινό. Το 92% των επισκεπτών είναι ιδιώτες οι οποίοι προσέρχονται στην έκθεση για να ενημερωθούν ή να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Η αθλητική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αποτελεί για τους Γερμανούς τουρίστες μία καθημερινότητα. Το 69% των Γερμανών ενδιαφέρεται για την πεζοπορία και ξοδεύει ετησίως πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελώντας μία αγορά στόχο για τους προορισμούς που διαθέτουν περιπατητικά μονοπάτια και αναρριχητικά πεδία.Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στην ανωτέρω έκθεση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου και της στρατηγικής του για ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Τον Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν η κα Χρίστίνα Μακρυσοπούλου Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού και η κα Γεωργία Γαλανοπούλου Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, οι οποίες ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης προσφέροντάς τους το κατάλληλο έντυπο υλικό και είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με επαγγελματίες συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες που μπορεί να υποστηρίξει ο Δήμος Σπάρτης.Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην έκθεση με δικό του stand μέσα στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία σε θέματα τουρισμού. Σημαντική ήταν η υποστήριξη της συμμετοχής του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ, ενώ το παρών έδωσε ο Γενικός Πρόξενος κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας.Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό, θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή στην έκθεση WORLD TRAVEL MARKET στο Λονδίνο το Νοέμβριο και στην έκθεση GRECKA PANORAMA στην Βαρσοβία το Δεκέμβριο.
Δείτεπερισσότερα