Μικροί «αστρονόμοι» στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης!

13/09/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Με παιδικά χαμόγελα και ξεχωριστές εικαστικές - εκπαιδευτικές δημιουργίες γέμισε ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης «Αστέρια: Σημεία στον ουρανό».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της η Βιβλιοθήκη Σπάρτης, θέμα της πρώτης ενότητας της δράσης, ήταν το Ηλιακό Σύστημα. Τα παιδιά, αντλώντας πληροφορίες από το πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό της Βιβλιοθήκης, εμπλούτισαν την παρουσίαση του Ηλιακού Συστήματος, εντοπίζοντας και αναφέροντας εντυπωσιακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ουρανίων σωμάτων του.

Στη συνέχεια, έπαιξαν ένα παιχνίδι γνώσεων με κάρτες/φωτογραφίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πλανητών και αμέσως μετά κατασκεύασαν ένα πολύχρωμο τρισδιάστατο προσομοίωμα του Ηλιακού Συστήματος. Για τον σκοπό αυτόν, χρησιμοποίησαν ως ουράνια σώματα σφαίρες με κατάλληλα σχετικά μεγέθη και τις χρωμάτισαν με τα αντίστοιχα χρώματα.

Στο δεύτερο μέρος της δράσης, τα «σημεία στον ουρανό» που απασχόλησαν τους μικρούς αστρονόμους, ήταν τα αστέρια και τα συμπλέγματά τους. Με τη σύγκριση πλανητών και αστεριών και τη συζήτηση για τους πλέον γνωστούς αστερισμούς, τα παιδιά αποτύπωσαν τελικά τις γνώσεις και το ταλέντο τους δημιουργώντας καλλιτεχνικές συνθέσεις με αστερισμούς όπως η Μεγάλη Άρκτος, ο Ωρίωνας, ο Πήγασος κ.ά..

Υπεύθυνες της δράσης ήταν η Δώρα Κουρκούλη (Φυσικός) και η Έλενα Παλούμπα (Χημικός), ενώ η Βασιλεία Καλογεράκου (μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης) και η Αναστασία Κανελλάκου (φοιτήτρια του ΤΕΕΑΠΗ Πάτρας) προσέφεραν εθελοντικά τη βοήθειά τους.


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες
Δείτεπερισσότερα