Η απάντηση του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού για τα πιστοποιητικά αναπηρίας

11/08/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Έπειτα από την επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Παράκληση για παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την αποδοχή των εν ισχύ πιστοποιητικών αναπηρίας», το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας έλαβε επίσημη απάντηση από το Γραφείο Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, το οποίο συμφωνεί απόλυτα με την έννομη τάξη της χώρας μας, επισφραγίζοντας όλα όσα έχει αναφέρει το Σωματείο σχετικά με την εφ όρου ζωής ισχύ των πιστοποιητικών αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν την 1-09-2011, και φέρουν την σχετική σημείωση "εφ όρου ζωής" στο σώμα του κειμένου τους.

Συγκεκριμένα το έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Μετά την ίδρυση των ΚΕ.Π.Α., οι ανωτέρω γνωματεύσεις διατηρούν την ισχύ τους έως τη λήξη τους, ενώ αυτές των οποίων η κρίση είναι εφ’ όρου ζωής, μπορούν να χρησιμοποιούνται επ’ αόριστον».

Κατόπιν τούτου, στην περίπτωση όπου μία δημόσια υπηρεσία αρνείται να δεχτεί το εν ισχύ πιστοποιητικό αναπηρία σας, το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας σας καλεί να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο του επίσημου αυτού εγγράφου και να το συνυποβάλλετε μαζί με το νόμιμο εν ισχύ εφ όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της επιστολής του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού.

Δείτεπερισσότερα