Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για την εγγραφή των παιδιών στα ΚΔΑΠ Δήμου Ευρώτα

19/06/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία» του Δήμου Ευρώτα, στο πλαίσιο δράσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε.), προκειμένου να λειτουργήσουν εκ νέου τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στο Δήμο Ευρώτα το έτος 2017-2018.

Πέρυσι, ξεκίνησε για πρώτη χρονιά η λειτουργία των ΚΔΑΠ στο Δήμο Ευρώτα με την συμμετοχή 144 παιδιών Δημοτικού Σχολείου, ενώ για το ερχόμενο σχολικό έτος δήλωσαν συμμετοχή 176 παιδιά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους και έχει ως στόχο την δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών και των γονέων τους, με την ανάπτυξη οργανωμένων ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων  που παρέχονται με το εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα στους άνετους, ασφαλείς και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των Κέντρων.

Τα ΚΔΑΠ, λειτουργούν καθημερινά από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο, απογευματινές ώρες και στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα ενώ στη διάρκεια του καλοκαιριού τα ΚΔΑΠ λειτουργούν κατά τις πρωινές ώρες.

Φέτος, σκοπός του Δήμου Ευρώτα, είναι να εντάξει και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις όπως την παιδεία των μουσείων, την δημιουργική απασχόληση σε εργαστήρια ανακύκλωσης καθώς και την εκμάθηση της σωστής και ασφαλής χρήσης του διαδικτύου.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους με την δέσμευση να προσφέρουμε για ακόμα μια χρονιά όμορφες εμπειρίες δημιουργίας στα παιδιά τους!» τόνισε ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα Ιωάννης Γρυπιώτης.

Δείτεπερισσότερα