Το Κέντρο «Παις εν Πράξει» στη Σπάρτη κάνει το καλοκαίρι... παιχνίδι! Δηλώστε τώρα συμμετοχή!

16/06/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Το Κέντρο Εργοθεραπείας - Λογοθεραπείας «Παις εν Πράξει» στη Σπάρτη οργανώνει και φέτος το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Κάνοντας το καλοκαίρι παιχνίδι».

Το πρόγραμμα παρέχει μια μοναδική ευκαιρία σε παιδιά από 2,5 ως 7 ετών να περάσουν 5 εβδομάδες με δημιουργικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα παιδιά όχι μόνο θα ωφεληθούν από τις δραστηριότητες αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να βελτιώσουν την κοινωνική τους αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα παιδιά και γιατί όχι να κάνουν και νέους φίλους.

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα χωριστούν σε δυο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους (Ομάδα Α: 2,5 - 4 ετών, Ομάδα Β: 4 - 7 ετών).

Η συχνότητα των ομάδων θα είναι δυο φορές την εβδομάδα με διάρκεια 2 ώρες. Το πρόγραμμα θα συντονίζεται από έμπειρους θεραπευτές του χώρου μας και θα περιλαμβάνει ψυχοκινητικές δραστηριότητες, παιχνίδι που θα προάγει την επικοινωνία μεταξύ των παιδιών αλλά και των εμπλουτισμό των γνώσεων, των κοινωνικών δεξιοτήτων (π.χ. περιμένω τη σειρά μου, διαχείριση ήττας κ.ά.), κατασκευές και κάποιες φορές ετοιμασία κάποιου σνακ από τα ίδια τα παιδιά με διάφορα υλικά.Η Διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Εργοθεραπείας - Λογοθεραπείας «Παις εν Πράξει» στη Σπάρτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από το πρόγραμμα δίνεται ευκαιρία στα παιδιά να εμπλακούν σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής και να εκπαιδευτούν σε αυτές (πλύσιμο δοντιών, σίτιση κλπ.).

Μέσα από αυτό το καλοκαιρινό πρόγραμμα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσα σε μια μικρότερη ομάδα σε αριθμό παιδιών από αυτή της τάξης, να οργανωθούν σε ρουτίνες όπως ο κύκλος για να διαβάσουν ένα παραμύθι ή να προετοιμαστούν σε γραφοκινητικές δεξιότητες για τον Σεπτέμβρη.
 
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 6978853078 (πρωινές ώρες) και στο 2731083530 (απογευματινές ώρες). Περιορισμένες θέσεις.

Έναρξη προγράμματος, τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. 
 

Κέντρο Εργοθεραπείας - Λογοθεραπείας «Παις εν Πράξει»
Αγίου Νίκωνος 64, Σπάρτη
Τηλ. Επικοινωνίας 6978853078, 27310 83530
E-mail: diapostolatos@yahoo.gr
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αποστολάτου Ιφιγένεια

Δείτεπερισσότερα