Επιλέγοντας έπιπλα κουζίνας: 2+1 tips που θα σας βοηθήσουν

19/05/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Τα έπιπλα κουζίνας είναι η πιο δύσκολη επιλογή που καλείστε να κάνετε όταν φτιάχνετε ένα καινούργιο σπίτι, ή ανακαινίζετε εξ ολοκλήρου το παλιό σας. Ο λόγος που τα κάνει τόσο ιδιαίτερα, είναι γιατί χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση και έρχονται σε επαφή με ένα σωρό αντικείμενα και υλικά δυνητικά καταστροφικά για την εμφάνιση τους.

Ταυτόχρονα όμως, η αισθητική και η γενικότερη εικόνα τους θα πρέπει να παραμένει άψογη, καθώς η κουζίνα είναι επίσης και χώρος που επηρεάζει σημαντικά την διάθεση μας, αφού όλα τα μέλη της οικογένειας περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας εκεί καθημερινά.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια που κάνουν τα έπιπλα κουζίνας ιδανικά και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάναμε τις σωστές επιλογές; Ακολουθούν 2+1 tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την τέλεια κουζίνα με τον πιο πρακτικό και οικονομικό τρόπο.Καθορίστε την γενικότερη αισθητική του σπιτιού
Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά. Δεν γίνεται να έχετε ένα ρουστίκ στυλ σε όλο το σπίτι και ξαφνικά να αποφασίσετε να βάλετε μία φουτουριστική κουζίνα σε έντονα χρώματα. Είναι καλό τα έπιπλα κουζίνας που θα επιλέξετε, να έρχονται σε αρμονία με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, πόσο μάλλον αν η κουζίνα σας μοιράζεται τον ίδιο χώρο με το σαλόνι ή την τραπεζαρία.

Δώστε έμφαση στο υλικό
Καλώς ή κακώς, η κουζίνα είναι χώρος για «βαριές» δουλειές. Μαγείρεμα, υψηλές θερμοκρασίες, υδρατμοί, σάλτσες, αιχμηρά αντικείμενα. Όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά καταστροφικά σε μία μη ανθεκτική κουζίνα, δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα φθοράς και εγκατάλειψης. Για να μην χρειαστεί να την αλλάξετε ξανά λοιπόν μετά από 3 χρόνια χρήσης, επιλέξτε τα πιο ανθεκτικά υλικά, έχοντας πάντα ως κριτήριο τις δουλειές που κάνετε στην δική σας κουζίνα.

Λειτουργικότητα πάνω απ’ όλα
Ας μην ξεχνάμε ότι η κουζίνα πρέπει κυρίως να μας εξυπηρετεί. Ανάλογα λοιπόν με το διαθέσιμο χώρο που έχετε επιλέξτε έπιπλα που να συνδέονται έξυπνα και να σας διευκολύνουν στις καθημερινές σας ανάγκες, χωρίς να βαραίνουν και να πνίγουν το χώρο.

Για να είστε σίγουροι ότι η καινούργια σας κουζίνα θα πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις, δεν έχετε παρά να την αναθέσετε στους ειδικούς. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ArtionDesign με έδρα τη Θεσσαλονίκη και βρείτε τα καλύτερα έπιπλα κουζίνας που θα καλύψουν στην εντέλεια κάθε σας ανάγκη.

Δείτεπερισσότερα