Ευχίδειος Άθλος: Πρώτος ο Ιταλός Marco Bonfiglio στα 215 χλμ. - Ο Σπαρτιάτης Γιάννης Δημόπουλος νικητής στα 107,5 χλμ.

19/05/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Ο Ελληνικός Όμιλος Τριάθλου και Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκεια «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ» πραγματοποίησε με τεράστια επιτυχία δύο αγώνες υπεραποστάσεων. Συγκεκριμένα τον αυθεντικό Ευχίδειο υπέρ - άθλο Δελφοί - Πλαταιές - Δελφοί 215 χλμ. την Παρασκευή 12 Μαΐου στους Δελφούς στις 9:00 π.μ.,τον κλασικό Ευχίδειο Άθλο Πλαταιές - Δελφοί 107,5 χλμ. την ίδια μέρα στις 12 το βράδυ στις Πλαταιές και την 24η Ευχίδεια Λαμπαδηδρομία.

Φέτος η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με ρεκόρ συμμετεχόντων από 8 χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ελβετία, την Φινλανδία και την Κύπρο. Ανάμεσα τους και αρκετοί διεθνείς αστέρες, αλλά και καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές υπεραποστάσεων. Στον αυθεντικό Ευχίδειο Άθλο ξεκίνησαν 41 δρομείς εκ των οποίων τερμάτισαν οι 20, ενώ στον Κλασικό Ευχίδειο Άθλο από τους 108 τερμάτισαν οι 92.Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στις 8 το πρωί και συγκεκριμένα στο μουσείο «Άγγελου Σικελιανού», τελέστηκε με λαμπρότητα η αφή του Δελφικού Φωτός, από την Ιέρεια των Δελφών κ. Ελλάνθεια Έφη Παπά και τις μαθήτριες των Γυμνασίων των Δελφών. Με την παρουσία τους τίμησαν τη τελετή οι αθλητές, διοργανωτές, συνοδοί, μαθητές του δημοτικού σχολείου και πλήθος κόσμου. Στην συνέχεια ακολούθησε λαμπαδηδρομία, από το μουσείο μέχρι το χώρο της εκκίνησης, όπου οι δρομείς διέσχισαν την πόλη των Δελφών κρατώντας τις δάδες τους. Αξίζει να σημειωθεί πως την εκκίνηση στις Πλαταιές την έδωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά ευνοϊκές και στους δυο αγώνες, καθώς την πρώτη μέρα επικρατούσε συννεφιά καθ’ όλη την διάρκεια της Παρασκευής, ενώ ξημερώνοντας προς Σάββατο ξέσπασε ένας μίνι καύσωνας με σκόνη από την Αφρική, όπου δυσκόλεψε λίγο τις προσπάθειες των αθλητών προς τον τερματισμό.

Νικητής του αυθεντικού Ευχίδειου υπέρ - άθλου Δελφοί - Πλαταιές - Δελφοί 215 χλμ. αναδείχθηκε ο Ιταλός Marco Bonfiglio, όπου συνέτριψε τα ρεκόρ διαδρομής και στους δυο αγώνες κάνοντας τον ασύλληπτο χρόνο των 21:38:11. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ούγγρος Balazs Simomyi με χρόνο 27:10:35 και τρίτος ο Αλέξανδρος Βαμβακίδης με 27:34:36. Η μοναδική γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Αμαλία Ματθαίου στην 16η θέση με χρόνο 35:22:14.

Στον κλασικό Ευχίδειο Άθλο Πλαταιές - Δελφοί 107,5 χλμ. αναδείχθηκε νικητής ο Σπαρτιάτης δρομέας Γιάννης Δημόπουλος, με χρόνο 10:21:03, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Βλάχος με χρόνο 10:41:46 και τρίτος ο Βασίλης Πολυμερόπουλος με 10:43:26. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Φιλανδή Noora Honkala με χρόνο 11:12:09, δεύτερη η Γεωργία - Τζο Μαντά με χρόνο 11:42:15 και τρίτη η Ελβετίδα Gabriela Schenkel με 13:20:56. 


            
Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επισημότητα η τελετή απονομών των επάθλων στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ», με την παρουσία του αντιδημάρχου Δήμου Δελφών κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στους αθλητές.

Η Οργανωτική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά φορείς, εθελοντές, χορηγούς και όλους όσοι βοήθησαν στον αγώνα και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτεπερισσότερα