Βαρελλάς: Ο Μάκης ο Μπαλαούρας

21/04/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
γράφει ο Γιάννης Βαρελλάς

«....κάτσε στα αυγά σου
και άσε στην τρέλα του  τον κάθε μουχλιασμένο επαναστάτη
να επωάζει του μέλλοντος τη διαφάνεια
σαν πάπια με γαμήλιο πτέρωμα....»

Νίκος Καρούζος

Πρώτα απ΄ όλα είναι παράξενος στο όνομα. Μπαλαούρας!  Για ξαναπέστο. Ναι..ναι..αυτό είναι. Κάτι σαν «μπαουλιασμένη αλαούρα» δεν ακούγεται ένα πράγμα; Kαι καθότι αλαούρα ίσον με φασαρία, με καλαμπαλίκι και με ντόρος να γίνεται, η τελική ετυμηγορία περί του επωνύμου του  Μάκη συνοψίζεται στο συμπέρασμα : Πολύ κακό για το τίποτα.

Μα καλά, θα μου πεις εσύ τώρα. Κρίνεις ανθρώπους από ένα επώνυμο που όλοι  έτσι κι αλλιώς όλως  τυχαίως φέρουν; Αν είναι έτσι,  καθένας που θα φέρει το όνομα του Σπαλιάρα μετά τον Σπαλιάρα, θα έπρεπε αυτόματα να ταυτιστεί με ένα ταχέως επαναφορτιζόμενο ερωτικό τρυπανάκι.

Σωστή η παρατήρηση. Άρα η σκευωρία κατά του Μάκη κατέρρευσε. Πάμε στα παρακάτω..

Το «Μάκης» να μη το σχολιάσουμε καλύτερα. Είναι χαρακτηριστικό όλων των αριστερών άλλωστε. Φαντάζεσθε λ.χ τον Σκουρλέτη να τον φώναζαν Παναγιώτη ή τον Φλαμπουράρη Αλέξανδρο; Όχι. Πάνο και Αλέκο θα τους πουν. Είναι πιο οικείο, πιο παρεΐστικο, πιο..πιο..πιο αριστερό τέλος πάντων βρε αδερφέ μιας και δεν βρίσκουμε άλλη κατάλληλη λέξη τώρα.

Είναι σα να σου λένε αυτοί οι άνθρωποι μέσω των μικρών ονομάτων που χρησιμοποιούν, ότι ναι μεν αναγκαστήκαμε να βάψουμε με  εξουσία τα χέρια μας για το καλό του λαού, αλλά είμαστε πάντα μαζί σας, του σιναφιού σας, του λαϊκού δικού σας στοιχείου που το κρατάμε. Με άλλα λόγια, εν μέσω κυβερνητικού συμβουλίου μπορούμε να πετάξουμε κι ένα ξεγυρισμένο  « ρε συ Μάκη, όπως έρχεσαι  πιάσε μια μπύρα».

 Ο δικός μας Μάκης όμως, δεν είναι μόνο για μπύρες. Είναι και για άλλα πράγματα.
 
Και μη πάει ο νους σας μόνο  στο απόλυτα φυσικό και συνηθισμένο «σπερματεγχύτης αγελάδων» που με δική του δήλωση παραδέχτηκε ότι εξασκούσε στα μικράτα του πάνω στο σεβντά του για ένα μηχανάκι, διότι μεγαλώνοντας ο Μάκης έγινε και αντιστασιακός και αγωνιστής.

Και καθότι ξύπνιος και σπουδαγμένος άνθρωπος φρόντισε να μη μοιάσει με τα κωθώνια εκείνα που πολέμησαν στην Αλβανία και όταν  άφησαν τα ντουφέκια τους ξανάπιασαν τα ξινάρια τους ανώνυμοι πάντα, αλλά φρόντισε να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με πάσα λεπτομέρεια περί των δράσεων του αυτών και μόλις αλλάξαν τα πράγματα, να πιάσει μέχρι και καρέκλα.

Τώρα θα μου πεις τι κάνει πάνω στη καρέκλα που έπιασε. Ε πως! Σπερματεγχύσεις πάντως αποκλείεται καθότι ο Μάκης ασχολείται με σοβαρά ζητήματα τώρα όπως με το αν του πρέπουν του Αγίου Φωτός τιμές κράτους και άλλα τέτοια παρεμφερή, φλέγοντα θέματα.

Πρώην μέλος των «53», νυν χαμηλοσυνταξιούχος και εις αεί καθώς φαίνεται ένας από αυτούς που ψηφίζουν και μόλις ψηφίζουν διαμαρτύρονται και ξιφουλκούν κατά πάντων  γιατί ψηφίστηκε το τάδε μνημονιακό νομοσχέδιο.

(Μη πάει ο νους σας όμως σε τίποτα υπερβολές τύπου Σπίρτζη με κλάματα. Όχι. Ο Μάκης –και οπτικά να τον δεις –ανήκει στη γλυκο-σόβαρη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι σαν τον Μηλιό περίπου αν δεν μας τελείωνε πρόωρα).

Εν κατακλείδι, ο Μάκης Μπαλαούρας-όπως και αρκετοί ακόμη για να είμαστε ειλικρινείς- ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών εκείνων που δικαιώνουν πλήρως τον χαρακτηρισμό του Πάγκαλου προς τον Αβραμόπουλο τις αλήστου μνήμης εκείνες καλές εποχές.

Κι επειδή από το πουθενά ήρθε παζαρεύοντας το τίποτα, φυσικό είναι να παράγει το Τίποτα και να μην έχει ιδέα για τα άχυρα και για το δυσεπίλυτο πρόβλημα της σωστής διανομής τους μεταξύ δυο γαϊδουριών.

Και καλά με τα γαϊδούρια- ή με τις αγελάδες παλιότερα του Μάκη-αλλά εμείς, «άιντε θύμα, άιντε ψώνιο» ως πότε πια ρε γαμώτο!

Δείτεπερισσότερα