Η Σχολή Αγιογραφίας ξεναγήθηκε στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης

20/03/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης στη Σπάρτη επισκέφθηκαν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, σε δύο ομάδες και με επικεφαλής τον Διευθυντή της Σχολής κ. Χρήστο Καρύδη, οι σπουδαστές της νεοσύστατης Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Επιμελητής του Μουσείου κ. Δημήτριος Μπαγιώκος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια καθώς και στις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου για την διάσωση και συντήρησή τους, αλλά και για την δημιουργία ενός αξιόλογου χώρου, που να μπορούν να τον επισκέπτονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του τόπου μας.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Καρύδης είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις αξιόλογες μεταβυζαντινές εικόνες που φιλοξενούνται στο Μουσείο και να επισημάνει στους σπουδαστές τις διάφορες τεχνοτροπίες των Αγιογράφων.Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Καρύδης ευχαρίστησε τον Επιμελητή του Μουσείου για την ξενάγηση, ενώ τόνισε ότι στο μέλλον, το Μουσείο θα αποτελέσει ένα «εργαλείο εκπαίδευσης» για τους σπουδαστές της Σχολής.

Φωτογραφίες: immspartis.gr

Δείτεπερισσότερα