Σκέφτεστε να κάνετε ρινοπλαστική; Διαβάστε σημαντικές πληροφορίες

09/01/2017

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Όλες οι γυναίκες θέλουν να διορθώσουν πολλά σημεία της εμφάνισής τους και ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που απαιτούν μία τέτοια αλλαγή, είναι η μύτη! Στην σκέψη μόνο και μόνο μιας επέμβασης στο πρόσωπο, υπάρχουν πολλά διλήμματα και απορίες. Θα υπάρχουν μελανιές; Θα πονέσει; Πότε επιτρέπεται η επιστροφή στην δουλειά;

H ρινοπλαστική ή αλλιώς πλαστική μύτης είναι μία επέμβαση που εκτελείται ήδη από τα παλιά χρόνια, έχοντας εξελιχθεί στις μέρες μας σε μία επέμβαση ρουτίνας, χάρη σε πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Σκοπός επέμβασης

Απώτερος σκοπός της επέμβασης, είναι η διόρθωση του σχήματος της μύτης, η οποία είναι στραβή είτε εκ γενετής είτε μετά από κάποιο ατύχημα. Επίσης αποκαθίσταται και η λειτουργικότητα στο αναπνευστικό σύστημα.

Οι νέες τεχνολογίες καταφέρνουν λοιπόν:

• Μείωση του μεγέθους της μύτης
• Αφαίρεση της καμπούρας που παρουσιάζεται στο πάνω μέρος
• Διόρθωση της σχηματοποίησης της μύτης

Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο όμορφο και εκφραστικό πρόσωπο που προσφέρει αύξηση της αυτοπεποίθησης του ατόμου!

Διαδικασία

Δεν υπάρχει μία μέθοδος για τη διεξαγωγή της ρινοπλαστικής. Ο γιατρός μαζί με τον ασθενή επιλέγει αν θα πραγματοποιήσει την κλειστή ή την ανοιχτή μέθοδο, ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζεται στον ασθενή και διαγιγνώσκοντας αν χρειάζεται ευθειασμός ρινικού διαφράγματος. Όποια μεθοδολογία και αν επιλέξει, η επέμβαση δεν ξεπερνάει τις 2 ώρες.

Μετεγχειρητική πορεία

Μετά την επέμβαση ο ασθενής για τυπικούς λόγους, μπορεί να μείνει μία νύχτα στην κλινική ή να επιστρέψει μετά από λίγες ώρες σπίτι του. Για μία περίπου εβδομάδα θα φοράει ειδικό νάρθηκα για να αποτραπούν ακούσιοι τραυματισμοί. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση, ενώ με απλά αναλγητικά οι ενοχλήσεις που τυχόν νιώθει αντιμετωπίζονται. Μετά από ένα διάστημα 10 περίπου ημερών, το οίδημα θα έχει υποχωρήσει και το άτομο μπορεί να πραγματοποιήσει ανενόχλητα την επάνοδό του στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα toy πλαστικού χειρουργού Γεωργίου Αραβανή aravanisplasticsurgery.gr.

Δείτεπερισσότερα