Πουλοκέφαλος για Σκούρα - Πυρί: Οι Λάκωνες δεν θα μάθουν ακόμη τι έγινε σε αυτό το πονεμένο έργο!

29/12/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Ένα σκανδαλώδες κεφάλαιο στην ιστορία της παραγωγής των Δημοσίων Έργων στη Λακωνία, έκλεισε λίγο πριν διαβούμε το κατώφλι του επόμενου χρόνου, με τις παράτες και τις κορδέλες που  επιβάλλει η περίσταση κατά το έθιμο της παλαιοκομματικής αντίληψη των ταγών μας!

Ευχή όλων μας ο νέος δρόμος Σκούρα - Πυρί να είναι καλοτάξιδος, να συμβάλλει στην ανάπτυξη  αυτού του τόπου και να ανακουφίσει κυκλοφοριακά την πόλη της Σπάρτης.

Όμως το μεγάλο ζήτημα που ανακύπτει μετά τους βαρύγδουπους λόγους, τους κοινότυπους δεκάρικους και τις κορώνες επιβεβαίωσης για το αμέριστο ενδιαφέρον της Αρχής μας, μη και ξεχαστούμε και δεν το εμπεδώσουμε, είναι ότι δεν ακούστηκε τίποτα για το ένοχο παρελθόν αυτού του έργου!

Κανονικά αυτός ο δρόμος θα έπρεπε να αποδοθεί στους χρήστες του αθόρυβα, ήσυχα και απλά, χωρίς κορδέλες και πιστοποιήσεις «αναγνώρισης πατρότητας»!

Γιατί ειδικά για αυτό το έργο η σιωπή είναι χρυσός! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση «πάει γάντι». Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Η κοινή γνώμη γνωρίζει! Οι αιρετοί μας δεν γνωρίζουν; Πόσο απέχει εν τέλει η φαρσοτραγωδία από την φαρσοκωμωδία;

Όταν ένα έργο έχει απορροφήσει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από όσα απαιτούνται, όταν από το ταμείο λείπουν 5,2 εκ. ευρώ χωρίς κανένας να γνωρίζει που, πως και γιατί!

Τότε προς τι όλη αυτή η μεγαλόσχημη υποκρισία;

Οι Λάκωνες δεν θα μάθουν ακόμη τι έγινε σε αυτό το πονεμένο έργο! Δεν ωρίμασαν οι συνθήκες  να  ξέρουν, γιατί κάποιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες πιστοποίησαν με την υπογραφή τους ως  εκτελεσθέν έργο ένα έργο φάντασμα!

Αυτό θα το μάθουν αργότερα, σε αυτοδιοικητικά ώριμους καιρούς! Όχι τώρα!

Αν και υπάρχει πόρισμα καταπέλτης του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης εκείνοι που όφειλαν να  προχωρήσουν τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών δεν το έπραξαν! Το κουκούλωσαν προσωρινά!

Και το έκαναν συνειδητά!

Το εξουσιαστικό σύστημα θέλει «ομήρους»! Οι κρίσιμες μετέπειτα απαιτούμενες υπογραφές της  Υπηρεσίας δεν θα μπορούσαν να μπουν ποτέ εάν δεν επικρέμονταν πάνω από τους εν δυνάμει  επίορκους οι απειλές της παραπομπής στην νόμιμη διαδικασία!

Θα μπορούσε ποτέ να περάσει το αμαρτωλό «Λιμάνι του Άστρους» όπως πέρασε, εάν κάποιοι  «όμηροι» δεν έβαζαν την υπογραφή τους;
 
Θα μπορούσε ποτέ το Τεχνικό Συμβούλιο να δώσει άλλα επί πλέον 1,5 εκ. ευρώ στο Κουμπίλα - Λουλούδι και με ποια εισήγηση, χωρίς πρώτα να συσταθεί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και να προβεί σε καταλογισμό για την  κατάρρευση με υπαιτιότητα της κατασκευάστριας εταιρίας!

Αυτά μόνον οι χρήσιμοι «όμηροι» τα κάνουν χωρίς καμιά αντίρρηση! Είναι η μοίρα του υπόδικου που τον μεταβάλει σε πασπαρτού παντός τύπου και παντός καιρού γιατί έτσι το επικαθορίζει η οιωνεί επαπειλούμενη περιτύλιξη  του σε  ιλουστρασιόν κόλλα για τον προθάλαμο του Εισαγγελέα από τον πολιτικό του προϊστάμενο! 

Παιχνίδια ισορροπιών σε περιβάλλον διαπλεγμένων εξουσιών με ασκήσεις κοπτοραπτικής μεγάλων οίκων! Υφάδια περίτεχνα της καταχρηστικής παρακράτησης με σήμα τον «ιστό της αράχνης»!

Θύτες και θύματα με όρια δυσδιάκριτα!

Γιατί οι αντανακλάσεις των «δρόμων της φωτιάς» υπερκαλύπτονται πάντα από την απόχρωση του βαθέως γκρι!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΣΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δείτεπερισσότερα