Γνωρίστε τα μοναδικά οφέλη της yoga και βελτιώστε τη ζωή σας

20/12/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Αν έχετε πάθος με τη γιόγκα, έχετε ίσως παρατηρήσει κάποια οφέλη της στην καθημερινότητα σας. Πράγματι, η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα, να έχετε λιγότερα κρυολογήματα ή απλά να αισθάνεστε μεγαλύτερη ευεξία και άνεση στην κάθε ημέρα σας.

H γιόγκα βοηθάει στην καλύτερη ροή της ενέργειας στο σώμα σας, ωστόσο έχει και πολλά ακόμη οφέλη σωματικά αλλά και ψυχικά που μπορεί να τα αισθάνεστε, αλλά να μην τα έχετε ακόμη κατανοήσει πλήρως. Τα τελευταία χρόνια, η δυτική ιατρική, έχει αποδείξει την σημασία της γιόγκα για την υγεία μας σε πολλούς τομείς. Στη συνέχεια θα δούμε μερικούς από τους βασικότερους.

Βελτιώνει την ευλυγισία σας
Η καλύτερη ευλυγισία είναι ένα από τα πρώτα και πλέον προφανή οφέλη της γιόγκα. Στο πρώτο σας μάθημα ίσως να μην είστε σε θέση να αγγίξετε ούτε τα δάχτυλα των ποδιών σας, ωστόσο με τον καιρό θα παρατηρήσετε μια σταδιακή χαλάρωση, και τελικά, θα είστε σε θέση να επιτύχετε ακόμα και τις πιο φαινομενικά αδύνατες στάσεις. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι οι πόνοι στις αρθρώσεις και την πλάτη εξαφανίζονται, αφού εξασφαλίζεται η σωστή στάση του σώματος.

https://spoonuniversity.com/wp-content/uploads/sites/49/2016/05/1090.jpg

Βελτιώνει την υγεία των οστών σας
Είναι αποδεδειγμένο ότι η άσκηση με βάρη ενισχύει τα οστά και βοηθά να αποφύγετε την οστεοπόρωση. Πολλές στάσεις στη γιόγκα απαιτούν να σηκώσετε το δικό σας βάρος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των οστών του βραχίονα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε οστεοπορωτικά κατάγματα. Παράλληλα η γιόγκα σας βοηθάει να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα κορτιζόλης βοηθώντας στη διατήρηση του ασβεστίου στα οστά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Όταν τεντώνετε τους μύες και μετακινείτε το σώμα σας με αυτόν τον τρόπο, αυξάνετε την αποστράγγιση της λέμφου (ένα παχύρρευστο υγρό πλούσιο σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος). Αυτό βοηθά το λεμφικό σύστημα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις του οργανισμού σας, να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα και να αποβάλλει τις τοξίνες.

http://fitbodyhq.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/05/flexibility-half-lotus-pose.jpg

Σας κάνει πιο ευτυχισμένους
Νιώθετε δυσάρεστα; Καθίστε σε στάση λωτού! Μπορεί να μην σας ακούγεται τόσο απλό, όμως πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την κατάθλιψη και να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης και σε μείωση των επιπέδων της μονοαμινοξειδάσης (ένα ένζυμο που διασπά τους νευροδιαβιβαστές) και της κορτιζόλης.

Απολαύστε αυτά και ακόμη περισσότερα οφέλη της γιόγκα ξεκινώντας σήμερα στο Athens Yoga Center και αλλάξτε σήμερα την ζωή σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Δείτεπερισσότερα