Χορτοκοπτικά για τον κήπο: Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα

19/12/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Τα χορτοκοπτικά, ειδικά τώρα που έρχεται ο χειμώνας, αποδεικνύονται απαραίτητα εργαλεία για τον κήπο αλλά και το κτήμα σας, προκειμένου να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε αποτελεσματικά το χώρο και να επιτρέψετε στα φυτά σας να αναπτυχθούν σωστά και να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου και κρύου χειμώνα.

Είτε είστε επαγγελματίας κηπουρός και αγρότης, είτε απλά ερασιτέχνης που του αρέσει να περιποιείται και να φροντίζει τον κήπο του μόνος του, θα διαπιστώσετε ότι τα χορτοκοπτικά είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Πώς όμως μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα και πού μπορείτε να τα βρείτε; Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας διαβάστε τον πρακτικό οδηγό από την ιστοσελίδα Κυδωνάκης, για να διαλέξετε τα τέλεια χορτοκοπτικά για τις ανάγκες σας.

Επικεντρωθείτε στο μέγεθος του κήπου σας
Ένας μικρός κήπος έχει διαφορετικές ανάγκες από ένα μεγάλο κτήμα και σίγουρα το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο. Πριν αρχίσετε λοιπόν την αναζήτηση του τέλειου χορτοκοπτικού, αποφασίστε πρώτα πόσα στρέμματα θα καλύψετε με αυτό. Από εκεί και πέρα επιλέγετε με βάση την δύναμη του κινητήρα και τις δυνατότητες του.

Για επαγγελματική ή ερασιτεχνική χρήση;
Αν είστε επαγγελματίας, σίγουρα θα κάνετε διαφορετικές επιλογές από έναν ερασιτέχνη κηπουρό ή αγρότη. Αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει χορτοκοπτικά, επιλέξτε εργαλεία με άνετη πρακτική λαβή και ειδική ασφάλεια για την αποφυγή ατυχημάτων. Επιπλέον, ένας επαγγελματίας χρησιμοποιεί τα χορτοκοπτικά για πιο εξειδικευμένες δουλειές γι’ αυτό τα εργαλεία που θα επιλέξει θα πρέπει να μπορούν να τις υποστηρίξουν. Αντίθετα ένας ερασιτέχνης, χρειάζεται ένα πιο απλό και εύχρηστο μηχάνημα.

Δώστε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα
Η προσωπική μας ασφάλεια πάνω απ’ όλα! Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ότι χορτοκοπτικά κι αν επιλέξετε, να επενδύσετε στην επώνυμη ποιότητα που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής στα μηχανήματα σας, αλλά και απόλυτη ασφάλεια για κάθε έμπειρο ή και άπειρο χρήστη.

Βρείτε τα δικά σας χορτοκοπτικά στο kidonakis.com

Δείτεπερισσότερα