Έντονη και πολυετής η παρουσία της Δανίας στα Κύθηρα

01/12/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Δανίας στην Ελλάδα κ. Michael  Braad.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Πρέσβη από τον Δήμαρχο σχετικά με την πολυετή παρουσία και δραστηριοποίηση Δανών στο νησί των Κυθήρων, τόσο οικιστικά και επαγγελματικά, όσο και τουριστικά, καθώς όπως είναι γνωστό τα Κύθηρα συνδέονται με τη Δανία με απευθείας πτήσεις charter κατά την θερινή περίοδο (Μάιος-Οκτώβριος).

Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη ότι ο Δήμος Κυθήρων θα συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Danish Travel Show που θα γίνει στην πόλη Herning της Δανίας τον προσεχή Φεβρουάριο και συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 60.000 επισκέπτες. Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σταθερή προσήλωση του Δήμου μας στην προσέλκυση επισκεπτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι Δανοί και οι Σκανδιναβοί εν γένει.

Ο κ. Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Πρέσβη να επισκεφθεί τα Κύθηρα κατά την υποδοχή της πρώτης πτήσης charter από τη Δανία για τη σεζόν του 2017 (21 Μαΐου 2017). Ο κ. Πρέσβης χαρακτήρισε τα Κύθηρα ως έναν από τους πλέον ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για τους Δανούς και έδωσε έμφαση στην ανάγκη διεύρυνσης της σεζόν με την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων και την επένδυση στις νέες μορφές τουρισμού όπως η πεζοπορία, η εξερεύνηση σπηλαίων, ο φυσιολατρικός, γαστρονομικός και πολιτιστικός τουρισμός κ.λπ.

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων στον Πειραιά όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με την Διευθύντρια της υπηρεσίας κα. Στέλλα Χρυσουλάκη και τις αρχαιολόγους - υπεύθυνες για τα Κύθηρα κα. Μαρίνα Παπαδημητρίου και κα. Κυριακή Ψαράκη. Η σύσκεψη, που έγινε μετά από αίτημα του κ. Δημάρχου, είχε ως στόχο την ανάλυση και διευθέτηση σειράς ζητημάτων κοινού υπηρεσιακού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. οι αδειοδοτήσεις εκτέλεσης έργων, ο προγραμματισμός ανάδειξης σημαντικών μνημείων στο νησί κ.λπ.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την Εφορεία ότι ο Δήμος έχει πλήρως ωριμάσει τις μελέτες για την εκτέλεση 3 σημαντικών έργων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για την Αποκατάσταση του Αστικού Σχολείου Ποταμού (168.000 ευρώ), την ανάδειξη του Καστέλο του Αβλέμωνα (90.000 ευρώ) και τη συνολική αποκατάσταση του κτιρίου Μαρκάτο (100.000 ευρώ) τα οποία θα δημοπρατηθούν μετά την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η συνεργασία κράτησε πέραν των 2 ωρών και ήταν άκρως παραγωγική, καθώς η Εφορεία έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη σημαντικών μνημείων του νησιού, που στηρίζονται και προωθούνται από τη Δημοτική Αρχή.

Δείτεπερισσότερα