Πολυχρονίου: Μητσοτάκη το ανάγνωσμα η συνέχεια

01/12/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
«Ήσουν σκληρός μου είπε κάποιος με τον Μητσοτάκη. Τον έστησες στο «απόσπασμα» για το τίποτα. Τι έγινε που σαμποτάρισε το διαπραγματευτικό έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές; Και τι έγινε τελικά που θέλει μερικές ακόμη απολύσεις, μείωση των συντάξεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων. Όταν θα έλθει στην Κυβέρνηση θα τα φτιάξει ... όλα αυτά.»

Επειδή αισθάνθηκα πράγματι ότι τον αδίκησα και ήμουν ο μόνος που αντέδρασε σε αυτά τα μαργαριτάρια που είπε ο κύριος Μητσοτάκης, σήμερα θα τον ... αποκαταστήσω. Ακούστε λοιπόν τι ξεστόμισε , κατά λέξη, αυτός ο άνθρωπος στο χθεσινό επίσημο ταξίδι του στις Βαλκανικές χώρες, εκτός από τις Ελληνικές ΕΚΛΟΓΕΣ που ζήτησε, εκεί στη ... Σερβία.

«Οι Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλγαρία, αποτελούν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας. Είναι επιχειρήσεις που ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν εκτός Ελλάδας, αυξάνοντας έτσι την δική τους δυναμική».

Κρίμα και εμείς πιστεύαμε ότι είναι καλό πράγμα να μένεις εδώ στην πατρίδα σου και να την υπηρετείς, παρά να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε μια ξένη χώρα. Δεν φανταζόμαστε ποτέ  πως για ορισμένους υπέρ πατριώτες η αύξηση της δικής τους δυναμικής υπερτερεί της Ελλάδας. Ούτε ότι πρέπει να υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι στην Ελλάδα προκειμένου οι Έλληνες επιχειρηματίες να πετούν ένα φτηνό ξεροκόμματο μεροκάματου στους εργαζόμενους της Βουλγαρίας. Μας το είπε τώρα και εκθείασε αυτούς τους ¨επενδυτές¨ ο κύριος Μητσοτάκης.

Ως προς την ουσία αυτών των δηλώσεων, «παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας», το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο στους πατριώτες φίλους μου στο Επιμελητήριο της Λακωνίας, το οποίο προκαλώ να πάρει θέση για τα λεγόμενα, και οι οποίοι γνωρίζουν και πέντε αράδες οικονομικά παρά πάνω. Διότι ούτε περί εξωστρέφειας (αλλοίμονο !!) πρόκειται, ούτε περί επιχειρηματικότητας τουλάχιστον σοβαρής. Απλώς οι επιχειρηματίες αυτοί ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να λειτουργήσουν στις δύσκολες συνθήκες της Ελλάδας και τελικά... δραπέτευσαν. Δεν θα τους υμνήσουμε κιόλας....

Το θέμα όμως είναι τι ξεστόμισε ο μεγάλος πατριώτης φωστήρας από το Χάρβαρντ που θέλει να γίνει και πρωθυπουργός. Επικοινωνεί με το μυαλό του; Λέγονται αυτά τα πράγματα; Αντί να τους πει, μαζεύτε τα και φέρτε τα πίσω στην Ελλάδα, τους γλείφει από πάνω. Και καλά όλα αυτά που του ξέφυγαν. Τις εκλογές τι τις ήθελε εκεί στη μακρινή ...Σερβία. Για αυτό σας λέω είναι μοιραίος και επικίνδυνος ο άνθρωπος. Και δεν με πιστεύετε. Κανονίστε να τον λουστούμε.


Χρόνης Πολυχρονίου 

Δείτεπερισσότερα