Δείτε μερικά μυστικά για να έχετε υγιή ελαιόδεντρα και καλό καρπό

30/11/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα« Λίπανση και θρέψη ελιάς» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στα Καλύβια Σοχάς Δήμου Σπάρτης.

Ειδικότερα, οι εταιρείες «ΑΓΡΟΑΞΩΝ» του Γεωργίου Κορίννη, η «ΤΣΕΤΣΕΚΑΣ - ΚΟΡΙΝΝΗΣ & Σ.Ι.Α. Ε.Ε.» και η Ελληνική Βιομηχανία Λιπασμάτων «ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ», διοργάνωσαν μια υψηλής ποιότητας ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση και ανάπτυξη της ελαιοπαραγωγής.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού και η ανάγκη για σωστή πληροφόρηση οδήγησε τους αγρότες της περιοχής και όχι μόνο, στην παρακολούθησή της.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο κ. Γεώργιος Κορίννης, ο οποίος και παρουσίασε τους ομιλητές.

Για το θέμα «Άρδευση με απόβλητα ελαιουργείων - Νομοθετικό πλαίσιο - Εφαρμογές» μίλησε ο Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Λακωνίας, Γιώργος Μπουραζάνης, ενώ ο
συνάδελφός του Κώστας Γιαννιός για την εδαφολογική ανάλυση και τον ορθό τρόπο δειγματοληψίας.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της «ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ» Ιωάννης Μουγκολιάς, αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά λιπασμάτων και τη θρέψη της ελιάς.

Τέλος, οι παραπάνω ομιλητές, έδωσαν πολλές πληροφορίες και μυστικά για την καλύτερη καλλιεργητική φροντίδα της ελιάς, ώστε οι παραγωγοί να έχουν υγιή δέντρα και καλό καρπό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αυτά τα μυστικά...

Δείτεπερισσότερα