1ο Γυμνάσιο Σπάρτης: Συμμετοχή σε διαγωνισμό για τα δάση και τη δασοπονία

16/11/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 έγινε η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης που συμμετείχαν στο ελληνικό στάδιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τα Δάση και τη Δασοπονία «Young People in European Forests» που διοργανώθηκε την 23η Απριλίου 2016 από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Είναι η δεύτερη φορά που μαθητές του σχολείου συμμετέχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Αυτή τη φορά μάλιστα λόγω του ότι μόνο οι 12 μαθητές του 1ου Γυμνασίου συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, το σχολείο χρησιμοποιήθηκε ως εξεταστικό κέντρο του νομού Λακωνίας.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Άλλες περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν δεντροφύτευση (1 ελιά, 1 πασχαλιά, 1 αμυγδαλιά και 6 γλάστρες προς το παρόν)  και φροντίδα ζώων στον χώρο του σχολείου (4 χελώνες και 5 χρυσόψαρα), ετήσια και συστηματική υιοθεσία ζώων από την WWF και οργανωμένες περιβαλλοντικές ομάδες (οι Frutopians και οι Atlanteans) που αριθμούν πάνω από 90 μέλη από μαθητές, καθηγητές αλλά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους εκτός σχολείου.


1ο Γυμνάσιο Σπάρτης

Δείτεπερισσότερα