Πολυχρονίου: Ο Αντώνης Κοτσακάς και η αλήθεια

04/11/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Φήμες - σκιές κυκλοφορούσαν χθες στα κανάλια και το διαδίκτυο για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Κοτσακά, ότι τάχα υπήρξε συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου. Επειδή η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να συκοφαντείτε άδικα ένας άνθρωπος και εγώ να κάνω «δεν άκουσα δεν είδα», γράφω τούτες τις αράδες με την ελπίδα να δημοσιευτούν. Θα σας πω λοιπόν εγώ για το θέμα διότι ήμουν εκεί, ακριβώς εκεί.

Όταν ο Άκης ήταν Γραμματέας της ΚΕ του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 90, ο Κοτσακάς ήταν Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής (ΤΟΠ) και εγώ τότε ένα απλό μέλος του ΤΟΠ, υπεύθυνος για τις περιοχές Μεσσηνίας και Λήμνου. Ο Αντώνης πράγματι ήταν του άρματος του Άκη, εγώ δεν ήμουν, ήμουν με τους «εκσυγχρονιστές». Αυτός στήριξε Άκη στην εκλογή Προέδρου ΠΑΣΟΚ το 1996, εγώ Σημίτη, όπως και οι άλλοι μισοί.

Λοιπόν, ο Αντώνης Κοτσακάς δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τις πολιτικές ή υπουργικές αποφάσεις του Άκη και αναρωτιέμαι πώς άραγε να είχε. Εντελώς άλλοι ήτανε τότε κοντά στο πολιτικό επιτελείο του Άκη, μερικοί μάλιστα «κοσμούν» και σήμερα την Βουλή και μας κουνάνε ξεδιάντροπα και το δάχτυλο. Συχνά μάλιστα αυτοί κόλλαγαν και τον Αντώνη στον τοίχο. Για αυτό έχασε ξαφνικά και την Βουλευτική του έδρα στη Χίο, από μια άσημη έως τότε κοπέλα.

Ο Αντώνης Κοτσακάς υπήρξε πάντα ένας σεμνός, ήπιος, λογικός, οργανωτικός, αποτελεσματικός, υπηρέτης και εργάτης για τον Λαό και την Αριστερά, που δεν επεδίωκε θώκους και αξιώματα τα οποία θα τα είχε εξασφαλίσει αν όντως ήταν αυτό που τα συκοφαντικά δημοσιεύματα υπονοούν, δηλαδή «το δεξί χέρι του Άκη». Η τιμή και η διαχρονική αξία του άλλωστε φαίνονται τώρα που διαπρέπει μέσα από τις γραμμές ενός άλλου κόμματος της Αριστεράς.

 
Χρόνης Πολυχρονίου

Δείτεπερισσότερα