65 μετανάστες έφτασαν στη Νεάπολη και κανείς δεν ξέρει που θα μεταφερθούν...

01/11/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Ενημερώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη περίπου 65 μεταναστών με καταγωγή από Ασιατικές χώρες, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από άγνωστο σκάφος στην περιοχή «Ξηροποτάμου» βορειοανατολικά του νησιού Αντικηθύρων.

Στο νησί αυτό τον καιρό μένουν μόνο 20 μόνιμοι κάτοικοι χωρίς γιατρό και όπως μας ενημερώνουν η φύλαξη των μεταναστών όλο το βράδυ έγινε σε σπηλιά από έναν και μοναδικό αστυνομικό που βρίσκεται στο νησί, μαζί με 3 κατοίκους.

Το πρωί της Τρίτης 1 Νοεμβρίου οι Λιμενικές Αρχές Κυθήρων και Νεάπολης, έστειλαν άνδρες στα Αντικύθηρα και τελικά με τη συνδρομή του πλοίου «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» μεταφέρθηκαν το μεσημέρι περίπου στις 3:30 στο λιμάνι της Νεάπολης.

Εκεί επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό το Καρνάγιο, υπό την επίβλεψη ανδρών του Λιμεναρχείου Νεάπολης. Στην περιοχή αυτή εξετάζονται από ιατρούς, ενώ αναφέρθηκε ότι υπάρχουν ασθενείς ή τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο των Μολάων ή της Σπάρτης.

Προς το παρόν καμία υπηρεσία δεν μας δίνει πληροφορίες για το πού θα μεταφερθούν στη συνέχεια, ενώ είναι η πρώτη φορά που ακούγεται έντονα, ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στη Λακωνία και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν να μεταφερθούν ή στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Σπάρτη (το οποίο όμως δεν λειτουργεί) ή στο ΚΕΕΜ.

Στην παρούσα φάση μαθαίνουμε ότι γίνεται καταγραφή των μεταναστών. Τα στοιχεία που θα προκύψουν θα σταλούν στον εισαγγελέα και αυτός θα αποφασίσει για το πού θα πάνε, δηλαδή αν θα μεταφερθούν κάπου, αν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή αν θα φυλακιστούν.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Κυθήρων.


Δείτε παρακάτω αποκλειστικές εικόνες από την αποβίβαση των μεταναστών στο λιμάνι της Νεάπολης.

Δείτεπερισσότερα