Σύσκεψη στο Διοικητήριο Λακωνίας παρουσία Αποστόλου - Προσπάθεια να αποζημιωθούν οι πληγέντες

13/09/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, του Βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα κ. Ηλίας Στρατηγάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η Λακωνία από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στις μονάδες μεταποίησης και στο μηχανολογικό εξοπλισμό. Καταστροφές έχουν προκληθεί σε αρδευτικά δίκτυα, ποιμνιοστάσια, αγροτικές καλλιέργειες και αποθήκες καθώς και στον μελισσοκομικό τομέα όπου οι απώλειες δυστυχώς αναμένονται να είναι τεράστιες. Επίσης η κα Τζανετέα τόνισε τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, η αγροτική οδοποιία καθώς και επιχειρήσεις, οικίες και δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης των πληγέντων οικισμών και ζήτησε να δρομολογηθούν άμεσα οι αποζημιώσεις προς τους πολίτες και η αποκατάσταση των υποδομών.

Ο κύριος Αποστόλου δεσμεύτηκε ότι μετά την σύνταξη και ολοκλήρωση του φακέλου από τον ΕΛΓΑ θα γίνει προσπάθεια να αποζημιωθούν οι πληγέντες, ενώ παράλληλα θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν πόροι από το ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Δείτεπερισσότερα