Δείτε πως πληρώνουν οι Λακωνοπούλες μαγιό των τεσσάρων ευρώ... χρυσάφι

16/04/2016

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Τους τελευταίους 4 μήνες που ασχολούμαστε με το ηλεκτρονικό εμπόριο λόγω του δικού μας e-shop (SpartaStock.gr), είδαν τα μάτια μας πάρα πολλά.  Η αλήθεια είναι ότι το καταναλωτικό κοινό της Λακωνίας και της επαρχίας γενικότερα, δεν τα πάει καθόλου καλά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, και είτε θα χάνει ευκαιρίες να αγοράζει ποιοτικά και φθηνά, είτε θα πιάνεται κορόιδο και θα πληρώνει χρυσάφι, αγαθά που κοστίζουν ελάχιστα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει έναν λογαριασμό στο facebook, να δίνει μόνο ένα κινητό, να πουλά ότι θέλει τηλεφωνικά, να δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κατάστημα και πιθανόν να μην ελέγχεται από κανέναν!!! Μάλιστα κάποιες Λακωνοπούλες την πάτησαν νομίζοντας ότι πρόκειται για ευκαιρίες...

Σε μια σελίδα που εντοπίσαμε στο facebook από τις εκατοντάδες, είδαμε π.χ. ένα μαγιό χωρίς μάρκα και περισσότερα στοιχεία, να του δίνουν τιμή 69,90 ευρώ, χωρίς να λένε αν είναι με ΦΠΑ ή όχι (δείτε εδώ). Το «ίδιο» εμφανισιακά μαγιό στο ebay το βρήκαμε να πωλείται για 3,74 ευρώ! (δείτε εδώ).

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα είναι το μέλλον του κόσμου που ζούμε, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Το τι συνέπειες θα φέρει αυτό, είναι μια άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση, που δεν θα την κάνουμε τώρα.

Έτσι, αντί να φοβάστε να ψωνίσετε από το διαδίκτυο, καλύτερα να προσαρμοστείτε και να μάθετε πως λειτουργεί το ηλεκτρονικό εμπόριο. Δεν είναι απαραίτητο κάτι φθηνό να είναι κακό προϊόν, και αντίστοιχα κάτι ακριβό, να είναι κάτι πολύ καλό. Στο διαδίκτυο έχεις τη δυνατότητα να ψάξεις το προϊόν πριν το αγοράσεις.

Οπότε προτείνουμε να μάθετε να αγοράζετε προϊόντα από το διαδίκτυο, αφού πρώτα κάνετε μια έρευνα αγοράς.  Να αγοράζετε από ιστοσελίδες e-shop και ποτέ από το facebook ή άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Να συγκρίνετε τις τιμές με άλλες ιστοσελίδες (e-shop) και να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας την εξυπηρέτηση που σας παρέχουν.

Τέλος τα νόμιμα e-shop όπως είναι το SpartaStock.gr  στους όρους χρήσης, αναφέρουν για την ορθή πολιτική επιστροφής των προϊόντων εντός 14 ημερών με επιστροφή των χρημάτων, βάσει της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2011/83/ΕΕ, ενώ εφόσον ο πωλητής δεν έχει ενημερώσει σαφώς τους καταναλωτές για το δικαίωμά τους να υπαναχωρήσουν, η προθεσμία επιστροφής θα παρατείνεται κατά 12 μήνες.

Δείτεπερισσότερα