Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο ξεδιπλώθηκε στο Διοικητήριο Λακωνίας

04/08/2015

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ - Καναδά η Σπάρτη, φιλοξένησε για λίγο τη μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο που κρατά το ρεκόρ Γκίνες από το 2008.

Η σημαία αυτή είναι Ελληνική και αποτελεί έμπνευση του Σταμάτη Λιβέρη, ιδιοκτήτη ταβέρνας στον Φάρο του Κεριού στη Ζάκυνθο, ο οποίος κατέθεσε πολύ μεράκι αλλά και αρκετά χρήματα για τη δημιουργία της.

Με το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της θα μπορούσαν να είχαν ραφτεί περισσότερα από 130 κοστούμια. Το πλάτος της συγκρίνεται με το μήκος ενός Boeing 737, ενώ το ύψος της ξεπερνά το Αγαλμα της Ελευθερίας. Το μήκος της σημαίας είναι 36,9 μέτρα και το πλάτος της 18,1. Το ύφασμα, κινεζικής προέλευσης, ζυγίζει 70 κιλά και ράφτηκε στην Ελλάδα, ενώ η ιδέα γεννήθηκε το 2004 μετά την επιτυχία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Το 67 Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ - Καναδά ουσιαστικά άνοιξε με το ξεδίπλωμα της τεράστιας Ελληνικής σημαίας, στο προαύλιο του Διοικητηρίου Λακωνίας. Η σημαία ήρθε στη Σπάρτη από τη Ζάκυνθο μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας» Θεοδώρου Σμυρνιού και του Δημήτρη Διαμαντάκου που γνώριζε τον κ. Λιβέρη.

Για να διαπιστώσουμε το μέγεθος της σημαίας, επιστρατεύσαμε το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο του φωτογραφείου APELA studio, το οποίο σηκώθηκε στα 100 μέτρα ύψος, προκειμένου να καταγράψει τις υπέροχες εικόνες, που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω video...

Δείτεπερισσότερα